Admin Admin
İkamet Yeri : Akçay-Edremit Mesleği : Gemi İşletme Müh. Kayıt tarihi : 03/10/09 Mesaj Sayısı : 153 REP GÜCÜ : 554
| Konu: OTANTİK TÜRK EKMEKLERİ Perş. Haz. 10 2010, 09:49 | |
| Türk kültür tarihinde önemli bir yeri olan 'ekmek' ve 'ekmek kültürümüz','Otantik Türk Ekmekleri' adlı belgeselle karşınızda. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Ankara Televizyonu Belgesel Programları Müdürlüğü'nden Meryem Bayar'ın üstlendiği “Otantik Türk Ekmekleri” adlı belgeselde, Anadolu'da Neolotik dönemde gerçekleşen tarım kültüründen yola çıkılarak, Türklerin geçmişten günümüze pişirdikleri geleneksel ekmekleri ve buna bağlı yaşam biçimleri ekrana taşınıyor. Proje sorumluluğu ve metin yazarlığını Güldane Yiğit Ayaoku'nun üstlendiği belgeselin danışmanlığını Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Etnoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Erginer yapıyor.Belgeselin görüntü yönetmeni Sabri Avcı. Avid kurgu ise Tuncay Günal tarafından gerçekleştirildi. Belgeselde, 'bazlama'dan, 'tandır' ekmeğine, küle gömülerek pişirilen 'kömeç' olarak adlandırılan ekmeklerden, asma yaprakları üzerinde pişirilen 'peksimet'e pek çok geleneksel ekmeğimiz pişirilme şekilleri ve folklorümüzde yer alış biçimiyle ekrana geliyor.Boyut: 348MB - 27dk. Video Codec: XviD Bitrate: 1665 Kbps, Resolution: 576x432 FrameRate: 25 Audio Info: MP3 109kb/s-2ch. Linkleri Görmek İçin:Üye iseniz bir mesaj yazınız.Ziyaretçi iseniz lütfen ÜYE Olunuz SAYGI VE SEVGİLERİMLE | |
|